Beauty Trade Special 2018

Vorig weekend was weer de Beauty Trade Special in de Jaarbeurs Utrecht.
Eigenlijk de beurs die je moet bezoeken als je een beauty- of nail professional bent.

Op het high profile beauty event stonden 200 standhouders en volgens de laatste berichten hebben ruim 14.000 professionals de beurs bezocht.

Beauty trade special

Ik ging deze beurs ook bezoeken omdat ik wel erg benieuwd was naar de nieuwste trends op nagelgebied. Daarnaast bracht ik ook nog een bezoekje aan de stand van het vakblad voor de nagelstylisten Profnail. Als je tijdens de beurs een jaarabonnement afnam kreeg je mijn boek “Precious nail art” gratis.  Supergaaf toch…

Het viel mij op dat het gezellig druk was in de mooi ingerichte beurshallen. Er werden lezingen, presentaties en workshops in verschillende kennistheaters gegeven. In de Beauty theaters kon je o.a. een lezing volgen van Jeannet Schuurmans ” De succesvolle professionele pedicure praktijk” en in het Nail theater een lezing van Sanne Lodder “Productverkoop simpel toch”.

Bij de Beauty Gallery kreeg de bezoeker verschillende nieuwe producten te zien en werden alle genomineerde producten van de wedstrijd Professional Beauty Product of the Year gepresenteerd.

Nagelmerken

Er stonden op de beurs ongeveer 25 exposanten die nagelproducten als hoofdproduct hadden. Ik begon bij CND omdat ze mooie nieuwe kleuren van Shellac “Chic shock” toonden op de beurs. Mooie zachte tinten polishgel, zachtgeel, zachtgroen. Mooie kwaliteit lakken.

Het viel mij wel op dat sommige nagelstands meer leken op een marktkraam dan dat het een professioneel uiterlijk had. Dat was best wel apart want de eerste twee hallen waren strak en de stands waren mooi en overzichtelijk. En dan kom je in het nagelgedeelte waar de uitstraling van de nagelbranche bij sommige standhouders als professional in mijn beleving ruim tekort schoot. Die stands heb ik dan ook over geslagen. Persoonlijk vindt ik dan ook dat deze bedrijven niet thuis horen op zo’n mooie beurs als de Beauty Trade Special. Maar oke dat terzijde.

Gelukkig waren er nog genoeg andere mooie nagelstands die ik kon bezoeken. Incoco was daar 1 van. Incoco uit België verkopen “Nail polish applique” zoals ze zelf zeggen is dit een nagellakhuid die je kan aanbrengen op natuurlijke-, gel- en acrylnagels. Een mooie nagellakkleur of een mooie nail art design binnen no-time op je nagels. Geen droogtijd en het blijft tot 2 weken zitten. Ik ga dit product binnenkort uittesten, spannenddddd….

Daarnaast had Konad nieuwe kleuren stempellakken. Ik heb zelf wel 100 kleuren stempellakken maar ik kon het niet laten om nog een mooie diepgouden lak aan mijn collectie toe te voegen. Tja aan mooie nagellakken kan je nooit genoeg van hebben toch 😉

Verder heb ik nog enkele leuke stands bezocht waaronder Urban nails en Le Chat USA.

Ik miste wel een aantal grote merken zoals OPI, Sally Hansen, Trind, Koh en Essie op de beurs.  Waarschijnlijk zijn deze merken zich meer gaan richten op de consument en staan ze daarom niet meer op een vakbeurs.

Caption.nl stonden met hun mooie lakken deze keer ook niet op de beurs. Maar dat komt omdat ze een Caption Experience center gaan openen in Rotterdam. Binnenkort is de opening dan zal ik hier zeker een blog over schrijven.

Al met al heb ik heerlijk een dagje kunnen genieten van mooie producten en merken. Ik heb weer heel veel inspiratie op gedaan en leuke mensen ontmoet.

Top 10 van de leukste stands op de beurs.

10. Geesink International – ze verkopen een heerlijke Calendula cream
9.   Kadodesign – kleurrijke kadoverpakkingen
8.   CBD-R olie – omdat ze kwalitatief goede CBD olie verkopen
7.   Chi natural life – essentiële olien en bijbehorende diffuser
6.   Le Chat – diping powder gel
5.   Konad – mooie collectie stamping plates
4.   Lakshmi – bio cosmetica lijn
3.   CND – om hun hoeveelheid aan mooie nagellakken zoals Creative play
2.   BDU media – interessante vakbladen zoals Profnail, Voetvak+
1.   Incoco – ze hebben een innovatief nagelproduct op de markt gebracht

Tot volgende week.
XShirley.

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *