Essie Nagellak

essie nagellakken

Ik kreeg 2 mooie lakjes opgestuurd van het merk Essie.

essie nagellak 4

Essie is een Amerikaans merk en bestaat sinds 1981. Ik heb in het verleden Essie wel een keer gebruikt maar dit is al jaren terug dus ik was best wel benieuwd naar de lakken van nu. Ik heb heel veel merken in mijn collectie omdat ik met regelmaat lakken test voor bedrijven. Maar voor mijzelf ben ik best wel merken trouw. Dus een leuke uitdaging voor mij!

Ik heb op internet gezien dat Essie een aantal collecties heeft variërend in prijs vanaf € 8,95 tot € 13,95. De lakken die ik heb gekregen zijn van de Repstyle collectie en kosten bij makeupshoppen.nl € 10,95 per stuk.

De beide kleuren zijn in 1 laag dekkend en snel droog is. Dat is een pluspunt want niemand wil een uur wachten voordat de nagels droog zijn toch? Ook vind ik dat de kwaliteit salonwaardig is.  Ik heb nog niet met meerdere lakken van Essie gewerkt maar deze twee lakken breng je  gemakkelijk aan op de nagels. De lak is precies goed om een mooi resultaat te krijgen.

Onderstaand een aantal nail art nagels die ik heb gemaakt met deze kleuren. Overigens de blauwe kleur heet “Snake it up” en de rode tint “Ssssexy”.

Tijdens het uitproberen van de lakken vroeg ik mij af wat de print op de dop betekende en ook zit er een metalen plaatje boven op de dop. Ik had alleen de lakken ontvangen en verder geen gebruiksaanwijzing o.i. Dus ik heb mijn grote vriend Google maar een opdracht gegeven hahaha.

Essie Repstyle Collectie Nagellak is geen gewone nagellak. Deze nagellak geeft een reptieleffect aan je nagels door middel van het gebruik van de magneet die zich bovenop de dop bevindt.

essie repstyle

Je brengt een laagje nagellak aan op één nagel. Je gebruikt meteen de magneet die aan de bovenzijde van de dop zit. Hiermee creëer je bovenstaand effect. Je moet niet eerst alle 10 nagels lakken voordat je de magneet gebruikt omdat de nagellak dan al te droog is om een mooi effect te krijgen.

Ik moet hier vaker mee oefenen en ook op mijn eigen nagels uitproberen. Ik vind dat je de magneet te dicht bij de nagel moet plaatsen om het effect te krijgen. Je kan dan snel lakbeschadigingen krijgen. Misschien gaat het op je eigen nagels wat gemakkelijker.

Mijn eerste indruk, ik vind de lakken prettig in gebruik, de lakken zijn goed dekkend en snel droog. Best wel een aanrader!
Gebruik jij ook de lakken van Essie en wat vind je ervan?

Fijne feestdagen, geniet ervan met je familie en vrienden 😉

Liefs,
Shirley.

21 Comments

 1. Ik vind nagellak wel mooi als het strak op de nagel zit. Al die extra dingetjes ben ik niet zo van en mijn vrouw gelukkig ook niet, maar ga haar het wel even laten zien, want dit is niet zo opvallend en nog steeds wel netjes/subtiel. Hoe verzinnen ze het 😉 Ook fijne kerstdagen voor jullie

 2. Frederique

  Heel mooi zeg. Ik ken Essie wel maar heb het eigenlijk nooit geprobeerd. Ik vind het effect wel heel tof en die nailart, wow, wat een geduld moet je daarvoor hebben!!

 3. Mooie kleuren en je hebt er echt prachtige nail art van gemaakt. Die “special effects” die bij de lakjes zitten, vind ik ook wel leuk. Ik ga er zeker eens naar op zoek.

 4. Ik ken Essie ook wel, maar heb het nog nooit gebruikt (voor zover ik weet). Die roze kleur vind ik wel prachtig. Een ideetje om aan te schaffen voor Kerst 😉

 5. Wat gaaf. Vooral die ene met de 2 kleuren lak.
  Ik wil ook graag mn nagels lakken maar ze beschadigingen altijd zo snel.

 6. hmmm ,tjaaaaaa, #interessantkijkt nee, ik had er zelfs nog nooit van gehoord. En ik vind ze ook best duur (|ik ben het nichtje van Dagobert Duck moet je weten…)

 7. Mooie kleurtjes hoor. En die nailart, gaaf!! en dat magneet effect is echt wel stoer.
  Ik ga nagels sparen 😉 (mijne breken echt steeds af)

 8. Zelf ben ik meer van de neutrale teinten, maar bijna andere kan ik het zo mooi vinden als ze bv. paar, groen of blauw dragen. Het moet gewoon echt bij je passen. Al moet ik wel zeggen dat dit er bizar mooi uit ziet.

 9. Het lijken wel kleine kunstwerkjes, de nagels die je gemaakt hebt! Echt heel mooi! Ik vind de nagellak ook erg mooi kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *