Swarovski & nail art

Swarovski nagel 1

Swarovski staat symbool voor luxe. Als je de naam Swarovski hoort denk je aan beeldjes gemaakt van kristal, juwelen en haute couture. Door de jaren heen is het zwaantje voor iedereen een bekend logo geworden.

Daniël Swarovski heeft in 1895 Swarovski opgericht met als eerste instantie tot doel kristal glas te ontwikkelen met een hoge brekingsindex voor het toepassen in de optiek. Deze mooie glasobjecten bleken al snel als relatiegeschenk zeer in trek te zijn. Daardoor ontstond het idee om hiervan siervoorwerpen te vervaardigen. Dit idee bleek bijzonder succesvol. Swarovski bestaat nu al ruim 100 jaar.

swarovski logo

Zij maken inmiddels niet alleen mooie beeldjes maar ook flatbacks of chatons die perfect zijn om te gebruiken voor op de nagel. Flatbacks zijn voor mij het ultieme nail art product. Inmiddels zijn er wel meer dan honderd kleuren en modellen op de markt. Ze zijn helder glanzend en vol van kleur. En wat heel belangrijk is dat ze mooi blijven als je ze toepast in je nail art design. De meest gangbare maten voor op de nagels zijn SS5 tot en met SS16.

swarovski fb

Ik plaats over het algemeen flatbacks met een nail art sealer op de nagel. Nail art sealer is een verdunde lijm die opdroogt als een topcoat. Je kan dan de flatbacks makkelijk verwijderen met nagellakremover en meerdere keren gebruiken op de nagel. Ook kan je de flatbacks verwerken in een design gemaakt met acryl of gel. Je kan dan de flatbacks niet hergebruiken.

swarovski nagels

Gebruik jij ook weleens flatbacks op je nagels of bij je klanten in de salon? Laat een reactie achter onder dit artikel. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Tot volgende week!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *