Welke nude kleur past bij mij?

nude nagellak

Nude nagellakken zijn de laatste tijd gewilde kleuren om te gebruiken op de nagels.
Maar kan je zomaar elke nude kleur gebruiken op je nagel?

Nude nagellakken

Het is mooier als je een nude kleur uitzoekt die bij je huidtint past.
Voor een nude nagellak kan je ook kijken naar de kleur van je nagelbed. Meestal is een nagelbed roze of dezelfde kleur als je huid. Een nude kleur dat ongeveer dezelfde kleur heeft als je nagelbed is vaak ook geschikt voor je huidskleur.

Heb je een lichte-, medium of donkere huidskleur? Om achter je huidtint te komen, kun je ook kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Zijn deze blauw/paars? Dan heb je een koele (blauwachtige) ondertoon. Zijn ze groen? Dan heb je een warme, geelachtige ondertoon. Als je niet goed kunt zien of je aderen blauw of groen doorschijnen, dan heb je een neutrale ondertoon. De juiste nude kleur laat je handen jonger en eleganter lijken.

l

Lichte huidskleur  – Met een lichte huidskleur ga dan voor een roze naturel tint. Heb je veel roodheid in je handen, dan werkt een zachte creme kleur met een gelige ondertoon heel goed neutraliserend.
Medium huidskleur – Met een medium huidskleur is een rozige beige de perfecte kleur. De huid kan soms wat grauw lijken door de groenige aderen en deze kleur heeft dan een verhelderend effect. Is roze niet je ding? Ga dan voor een bleke taupe kleur. Blijf vooral weg van gelige nudes. Deze kunnen juist de huid accentueren.
Donkere huidskleur – Voor een donkere huidskleur is alles wat opaque is en in de tint van caramel, mocha of koffie valt zit je goed. Grijze kleuren maken juist dof en bleek.

Tip: Gebruik de kleur van je foundation gerust als leidraad! Kijk ook naar je nagelriem, als de nude kleur namelijk niet past bij je huidskleur zien vaak je nagelriemen er vies en rood uit.

 

Nude nagellak

Nude nagellakken

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *